New Republic

New Republic ger strategisk rådgivning och operativt stöd åt företag, myndigheter och organisationer som vill stärka sina relationer med omvärlden.

18/06/2020

Bo Niklasson, New Republics expertrådgivare, om varför regeringens coronatester inte är tillräckliga

"Bo Niklasson, som tidigare även har jobbat för WHO och Folkhälsomyndigheten (då Smittskyddsinstitutet) och i dag är expertrådgivare hos konsultbyrån New Republic, tycker inte att regeringens insatser är tillräckliga. – Enligt vårt förslag bör representativa stickprov upprepas med bestämda intervaller så att man kan följa hur immuniteten i befolkningen utvecklas, dels i olika regioner, dels i hela landet." (Svenskt Näringslivs nyhetstjänst fPlus.)

16/06/2020

New Republic analyserar coronakrisens miljökonsekvenser

Virusutbrottet sänder chockvågor genom världsekonomin. Vilka de långsiktiga miljökonsekvenserna blir är fortfarande oskrivet, men klart är att de till stora delar avgörs av ett pärlband av redan inledda storpolitiska – hittills högst disparata – vägval. Det skriver Olle Schubert och Sara Bargi på New Republic i en exklusiv analys för Aktuell Hållbarhet.

18/03/2020

Dagens Opinion: "New Republic tar in virusexpert"

– För att vi och våra uppdragsgivare ska kunna handla konstruktivt och offensivt i det här läget behöver vi förstå både vad som pågår i dag och vad som väntar runt hörnet. Vi behöver hantera nuläget och samtidigt planera för den vardag som kommer tillbaka, säger New Republics vd Olle Schubert.

15/03/2020

New Republic i samarbete med virusexperten under Coronavirusutbrottet

Virusexperten Bo Niklasson arbetar för New Republic under Coronavirusutbrottet, tillsammans med honom hjälper vi våra uppdragsgivare med omvärldsanalys och att fatta faktabaserade beslut. Läs en intervju med Bo Niklasson om hur länder, myndigheter, företag och organisationer kan minimera skadan av virussmittan.

18/12/2019

Mattias Keresztesi Associate Partner på New Republic

Mattias Keresztesi blir New Republics femte Associate Partner. Mattias har sedan april 2019 varit Senior Consultant på New Republic, var tidigare policychef på Moderaternas riksdagskansli och har arbetat i Europaparlamentet.

11/12/2019

New Republic inleder samarbete med Industrirådet

New Republic inleder ett samarbete med Industrirådet, bestående av företrädare för samtliga parter som tecknar Industriavtalet. Samarbetet avser kommunikationsinsatser kring kompetensförsörjning.

28/11/2019

New Republic rekryterar finansborgarrådets stabschef

New Republic rekryterar Angelica Tessmar som Senior Consultant. Angelica kommer närmast från rollen som stabschef hos finansborgarrådet i Stockholms stad, och har gedigna erfarenheter av politik och styrning av offentliga verksamheter såväl på kommunal nivå som från riksdagen och utrikesdepartementet.

08/11/2019

New Republic ansluter till Tjänstemannaavtalet

– Vi har tre år i rad utnämnts till svenska mästare i att leverera strategisk rådgivning till krävande uppdragsgivare. För att fortsätta göra det när företaget växer behöver vi även framåt kunna attrahera de bästa medarbetarna. Som anställd hos New Republic ska man veta att enhetliga och trygga villkor gäller och då är kollektivavtal en viktig pusselbit, säger Olle Schubert, CEO på New Republic.

29/10/2019

New Republic inleder strategiskt samarbete i Danmark

Benny Damsgaard blir Associated Senior Advisor hos New Republic, med Köpenhamn som bas. Bakgrunden är en växande efterfrågan på internationella politiska analyser från uppdragsgivare i både Sverige och andra länder.

17/09/2019

New Republic skriver om budgetpropositionen för 2020 i Altinget debatt

I ett läge där svensk ekonomi bromsar in är den viktigare än på länge. Många viktiga reformer för ökad konkurrenskraft och klimatomställning behöver påbörjas snarast. Men det måste ske utan att slå undan benen för företag och näringsliv i jakten på finansiering, konstaterar New Republics seniorkonsulter Paulo Silva och Mattias Keresztesi.

02/09/2019

New Republic rekryterar Magnus Johansson Hessling

Magnus Johansson Hessling kommer senast från arbete inom regeringskansliet, där han arbetat på utbildningsdepartementet, näringsdepartementet och statsrådsberedningen. Magnus tillträder som Senior Consultant från september.

02/07/2019

Hållbarhet och industri i fokus på New Republics Almedalsmingel

New Republics årliga mingel under Almedalsveckan bjöd på intressanta samtal. Bland annat samtalade Per Bolund, bostadsminister och Miljöpartiets språkrör, Klas Wåhlgren, vd Teknikföretagen, Therese Lennehag, hållbarhetschef EQT, och Dennis Helfridsson, kommande vd ABB Sverige, om hur vi får en grön och konkurrenskraftig industri.

27/06/2019

New Republic inleder samarbete med Saint-Gobain Ecophon

New Republic inleder ett strategiskt samarbete med Saint-Gobain Ecophon, världsledande leverantör av akustiklösningar med huvudkontor i Hyllinge utanför Helsingborg. Samarbetet avser global varumärkeskommunikation.

07/03/2019

New Republic rekryterar Moderaternas policychef

New Republic rekryterar Mattias Keresztesi, policychef på Moderaternas riksdagskansli. Han har tidigare erfarenheter från bland annat Europarlamentet samt region- och kommunpolitik i Stockholm. Mattias tillträder som Senior Consultant under första halvan av april.

27/02/2019

New Republic diskuterar med samarbetspartner i USA

New Republics fyra huvudägare besökte nyligen USA för att diskutera ett samarbete med en amerikansk partner. Detta i syfte att ytterligare förstärka byråns erbjudande och utöka dess globala räckvidd till förmån för befintliga och potentiella uppdragsgivare. New Republics vd Olle Schubert kommenterar i Dagens Opinion.

25/02/2019

Skifte bland PR-byråerna

New Republics vd Olle Schubert kommenterar Årets byrå-utmärkelsen i Dagens Opinion, bland annat om att New Republic nu är bäst bland de stora PR-byråerna som medverkar.

22/02/2019

New Republic är återigen Årets PR-byrå

För tredje året i rad vann New Republic Årets PR-byrå i Regis stora kundundersökning. Vi vill rikta ett stort tack till våra uppdragsgivare för gott samarbete och stort förtroende.

30/10/2018

Vem efterträder Gustav Fridolin?

Vem efterträder Miljöpartiets avgående språkrör Gustav Fridolin? Paulo Silva, Senior Consultant & Partner på New Republic, medverkar i fPlus och presenterar två möjliga kandidater till språkrörsposten.

18/09/2018

New Republic rekryterar Jon Millarp

Public affairs-byrån New Republic rekryterar Jon Millarp, rutinerad seniorkonsult med tung erfarenhet av politiska beslutsprocesser och opinionsbildning, bland annat från riksdagen, Rosenbad och utrikesdepartementet. Jon arbetar med New Republics Stockholmskontor som bas.

05/09/2018

Expressen skriver om New Republics SIFO-undersökning

Expressen skriver idag om Demoskops nya undersökning där det framgår i att klimatet har blivit den viktigaste valfrågan. Artikeln belyser även New Republics- SIFO undersökning om vilken partiledare som har högst trovärdighet i klimatfrågan.

07/03/2018

New Republic söker praktikanter

New Republic söker praktikanter i Stockholm och Malmö. Hos oss får du möjlighet att praktisera i en spännande miljö med trevliga kollegor. Som praktikant bistår du våra konsulter med stöd och underlag genom bl.a. omvärlds- och mediebevakning samt research och du kommer att bli involverad i byråns projekt från start.

06/03/2018

Anmälan till Open Friday 2018 har öppnat

Under Almedalsveckan anordnar New Republic Open Friday i syfte att erbjuda startup-företag och ideella organisationer möjligheten att göra sin röst hörd i Almedalen.

07/02/2018

Hyr Sjöbergs bakgård under Almedalsveckan 2018!

Under Almedalsveckan förfogar New Republic över och hyr ut platsen Sjöbergs bakgård. Arenan är centralt belägen på Strandgatan 18 i Visby och kan användas för seminarier, möten och mingel.

17/01/2018

Edvin Alam till New Republic

New Republic rekryterar Edvin Alam som konsult till sitt Stockholmskontor. Edvin kommer närmast från den akademiska tankesmedjan Leading Health Care där han varit ansvarig för public affairs och kommunikation.

22/12/2017

New Republic söker experter på public affairs i Skåne

NYHETER. Vi söker dig som vill vara där samhällsförändringar tar form. Du är en mycket god skribent och har exempelvis en bakgrund som sakkunnig hos ett politiskt parti, en branschorganisation, ett företag, en statlig myndighet eller annan större organisation. …

12/10/2017

New Republic söker praktikanter

NYHETER. New Republic hjälper företag, organisationer och myndigheter att möta kommunikations- och verksamhetsutmaningar med strategisk rådgivning och operativa kommunikationsinsatser inom områdena public affairs och corporate communications. I dag är vi 16 anställda och har kontor i Stockholm och Malmö.

10/10/2017

New Republic rekryterar från Harvard

PRESSMEDDELANDEN. Public affairs-byrån New Republic rekryterar ytterligare en expert inom näringslivsfrågor och politiska processer. Erik Torstensson är utbildad vid Harvard och har erfarenheter av policyarbete såväl nationellt som internationellt.

21/09/2017

Claes Henriksson till New Republic

NYHETER. New Republic rekryterar Claes Henriksson till sitt Malmökontor. Claes kommer närmast från mejeriföretaget Arla Foods där han varit vd för hälsosatsningen Vardagspuls och dessförinnan presschef.

23/08/2017

Akademiska Hus väljer öppet New Republic

PRESSMEDDELANDEN. Akademiska Hus väljer New Republic som leverantör av pr- och kommunikationstjänster efter genomförd upphandling. Avtalet löper i två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

26/04/2017

Vem är mäktigast i Hållbarhetssverige?

NYHETER. Idag presenterar tidningen Aktuell Hållbarhet sin lista över Sveriges 101 mäktigaste i Hållbarhetssverige. New Republics Jean-Daniel sitter, för tredje året i rad, med i juryn som röstat fram listan, med bland annat personer från Sweco Environment, Naturvårdsverket, Uphigh och Länsförsäkringar.

21/04/2017

Klara Spangenberg till New Republic

PRESSMEDDELANDEN. Public affairs-byrån New Republic rekryterar Klara Spangenberg till sitt Malmökontor. Närmast kommer Klara från en tjänst som verksamhetsstrateg inom Region Skåne, innan dess var hon managementkonsult på Ramböll Management Consulting och affärsområdeschef på Kontigo.

21/04/2017

New Republic trappar upp i Malmö - värvar från Region Skåne

NYHETER. "Det är Klara Spangenberg som äntrar New Republics Malmökontor. Närmast kommer hon från en tjänst som verksamhetsstrateg på sjukvårdssidan inom Region Skåne, men hon har även jobbat som managementkonsult dels på Ramböll och på Kontigo."

20/04/2017

Lunchseminarium: Varför ska du vara i Almedalen i år?

ARTIKLAR. Onsdagen den 19 april anordnade New Republic och United Spaces ett lunchseminarium med fokus på New Republics koncept Open Friday. Open Friday riktar sig mot ideella organisationer och start up-företag som vill synas under Almedalsveckan. …

12/04/2017

Naturvårdsverket väljer New Republic dubbelt upp

PRESSMEDDELANDEN. New Republic har tecknat två nya avtal med Naturvårdsverket avseende kommunikation om ekosystemtjänster och skyddad natur. Syftet med uppdragen är att öka allmänhetens och beslutsfattares förståelse för den biologiska mångfaldens och ekosystemtjänsternas betydelse.

03/04/2017

New Republic söker praktikanter

NYHETER. New Republic hjälper företag, organisationer och myndigheter att möta kommunikations- och verksamhetsutmaningar med strategisk rådgivning och operativa kommunikationsinsatser inom områdena public affairs och corporate communications. I dag är vi 15 anställda.

27/03/2017

Malmö stad skriver ramavtal med New Republic

NYHETER. New Republic ska leverera strategiskt kommunikationsstöd till Malmö stad enligt ett ramavtal som tecknats på två år, med möjlighet till förlängning med ytterligare två år.

22/02/2017

New Republic utsedd till Årets PR-byrå

ARTIKLAR. För sjuttonde året i rad har Regi Research & Strategi genomfört sin stora branschstudie där kundnöjdheten mäts bland Sveriges största kommunikationsköpare. Här presenteras årets vinnare.

31/01/2017

New Republic satsar i Malmö – sponsrar FC Rosengård

PRESSMEDDELANDEN. Konsultföretaget New Republic manifesterar sin pågående satsning i Malmö genom att teckna sponsoravtal med allsvenska FC Rosengård. Sedan tidigare har företaget motsvarande avtal med Östersunds FK, herrallsvenskans kaxigaste nykomling. …

19/01/2017

Från regeringen till New Republic

ARTIKLAR. Erika Karlénius blir konsult på public affairs-byrån New Republic. Hon kommer närmast kommer hon från en tjänst som politiskt sakkunnig hos bistånds- och klimatminister tillika vice statsminister Isabella Lövin (MP).

19/01/2017

Isabella Lövins sakkunniga till New Republic

PRESSMEDDELANDEN. Erika Karlénius blir konsult på public affairs-byrån New Republic. Närmast kommer hon från en tjänst som politiskt sakkunnig hos bistånds- och klimatminister tillika vice statsminister Isabella Lövin.

12/01/2017

New Republic nominerade till årets PR-byrå 2016

PRESSMEDDELANDEN. New Republic är nominerade till årets PR-byrå, en årlig tävling som anordnas av Regi i samarbete med Dagens Industri. Förra året kom vi på andraplats i klassen 7-25 MKR. Utmärkelsen baseras på kundnöjdhet.