Intervju med New Republics nya praktikanter
23/09/2018
Malin Nilsson
 
Vem är du?
 
Mitt namn är Malin Nilsson, jag kommer från en by i södra Skåne som heter Höllviken men befinner mig nu i huvudstaden sedan tre år tillbaka. Jag har ett stort intresse för matlagning, träning – och självklart för politik och samhällsfrågor.
 
Vad studerar du?
 
Jag läser en politices kandidat vid Stockholms universitet, det leder till en kandidatexamen inom statsvetenskap och nationalekonomi. Just nu gör jag en termins praktik här på New Republic.
 
Vilken politisk fråga brinner du lite extra för?
 
Min hjärtefråga inom politiken är LSS-frågan, och den omdiskuterade assistanskrisen. Det är frågor jag anser bör vara högt prioriterade och som måste få en bra lösning för alla drabbade. LSS-frågan är viktig eftersom den berör några av de mest utsatta personerna i vårt samhälle, det känns därför extra viktigt att dessa personer får den frihet och den vardagshjälp som LSS erbjuder.
 
Vad ser du mest fram emot under din praktiktid?
 
Jag ser fram emot att få lära mig använda de kunskaper jag samlat på mig under tre år på universitetet. Jag ser också fram emot att få lära mig om politiska områden som jag tidigare inte hade särskilt bra koll på. Jag känner redan nu, efter en veckas praktik, att jag har fått kunskap på områden jag tidigare aldrig hört talas om, till exempel sjöfartsfrågor.

 
Oscar Bedman
 
Vem är du?
 
Jag är en kille från Stockholm som har gått vilse och hamnat i Lund, där jag studerar och har träffat min flickvän. Nu avlägger jag min praktik i Malmö på New Republic. Förutom det har jag ett stort intresse för matlagning, vänner och det politiska landskapet i Sverige i dag.
 
Vad studerar du?
 
Jag studerar till strategisk kommunikatör, med inriktning mot digitala medier.
 
Vilken politisk fråga brinner du lite extra för?
 
Jag vill säga migrationsfrågan. Perioden från hösten 2015 fram till nu har belyst hur viktigt det är att Sverige har en långsiktigt hållbar migrationspolitik. Det var en av valets absolut hetaste frågor som dessutom splittrar blocken och berör stora frågor som till exempel integrations- och sysselsättningsfrågorna.
 
Vad ser du mest fram emot under din praktiktid?
 
Det jag ser mest fram emot är att få en inblick i det politiska arbetet och de processer som ligger bakom olika beslut. Som student är det ofta svårt att konkretisera kunskapen, det praktiska och det teoretiska arbetet skiljer sig avsevärt. Jag ser fram emot att lära mig mer om omvärldsanalyser, research och opinionsbildning. Plus att det lär blir mycket kaffe.
 
 
För mer information, kontakta:
 
Oscar Bedman, Praktikant på New Republic
Mobil: 070-328 44 85
E-post: oscar.bedman@newrepublic.se

Malin Nilsson, Praktikant på New Republic
E-post: malin.nilsson@newrepublic.se

Olle Schubert, vd på New Republic
Mobil: 070-328 44 98
E-post: olle.schubert@newrepublic.se

10/08/2020

18/06/2020

16/06/2020

27/03/2020

26/03/2020

18/03/2020

15/03/2020

24/02/2020

14/01/2020

13/01/2020