Lunchseminarium: Varför ska du vara i Almedalen i år?
20/04/2017

Onsdagen den 19 april anordnade New Republic och United Spaces ett lunchseminarium med fokus på New Republics koncept Open Friday. Open Friday riktar sig mot ideella organisationer och start up-företag som vill synas under Almedalsveckan. Deltagare får helt kostnadsfritt stöd med att ta fram ett Almedalskoncept och tillgång till New Republics arena ”Sjöbergs bakgård” i Visby under fredagen den 7 juli. 

Publikbild från seminariet i Malmö– Syftet med Open Friday är att uppmuntra och underlätta för nya röster att höras under Almedalsveckan genom att locka organisationer eller företag som av olika skäl annars inte hade besökt Visby, säger Rebecka Hallerby, projektledare för Almedalen hos New Republic.

Under onsdagens seminarium presenterades upplägget för Open Friday och hur ansökan går till. En paneldiskussion med Daniel Persson, Region Skånes utvecklingschef/stf utvecklingsdirektör, Rebecka Hallerby och Jacob Rudbäck, grundare av app-företaget Yepstr som deltog på Open Friday 2016 genomfördes också (paneldeltagarna från vänster till höger på bilden nedan). Samtalet modererades av Jean-Daniel Maurin, seniorkonsult och ansvarig för New Republics Malmökontor. 

Som svar på frågan ”Varför ska du vara i Almedalen i år” sa panelen att Almedalen är ett viktigt tillfälle att bedriva agendasättande arbete och innebär stora möjligheter att knyta nya och ibland oväntade kontakter.

– Vi har fått ut två saker av Almedalen, för det första att träffa betydande beslutsfattare och företagsledare som är relevanta för oss. Den andra delen är att träffa folk, bara genom att vara där så lär vi oss mycket, säger Jacob Rudbäck.

Panelen beskrev också potentiella misstag som är möjliga att göra i samband Almedalsveckan. 

– När man har ett seminarium är det viktigt att marknadsföra det. Risken är att du har en bra panel men inga gäster, säger Daniel Persson.

 Utöver de strategiska frågorna fick deltagarna flera praktiska tips som att boka resa och boende i god tid och se till att ha tillgång till cykel om du bor utanför Visby. De fick också tips om att ta med sig extrabatteri till mobilen, gympaskor och visitkort.

Är ni intresserade av att delta under Open Friday? Skicka en ansökan till rebecka.hallerby@newrepublic.se med en kort beskrivning av organisationen/företaget och varför ni önskar ta del av erbjudandet samt ett par meningar om hur ni skulle nyttja arenan under fredagen. Läs mer på www.openfriday.se

 

 

10/08/2020

18/06/2020

16/06/2020

27/03/2020

26/03/2020

18/03/2020

15/03/2020

24/02/2020

14/01/2020

13/01/2020