Svenskt Kött och New Republic samarbetar för hållbar livsmedelsupphandling
25/05/2018

Branschorganisationen Svenskt Kött och public affairs-byrån New Republic fördjupar ett pågående samarbete som syftar till att det ska ställas större hållbarhetskrav på kött som serveras i landets skolor och äldreboenden.

– Vi vill föra en dialog med landets kommunpolitiker kring vilka val de gör när det kommer till maten på tallriken. De kommuner som föregår med gott exempel behöver också lyftas. Vi ser framför oss ett långsiktigt samarbete med New Republic i dessa frågor, säger Elisabet Qvarford, vd för branschorganisationen Svenskt Kött.

Svenskt Kött och New Republic har redan tidigare samarbetat kring att uppmuntra kommunerna att upphandla hållbart producerat och högkvalitativt kött. Nu fördjupas samarbetet, med målet är att det ska ställas större hållbarhetskrav på det kött som serveras i landets skolor och äldreboenden.

– Det känns mycket kul att få fortsätta jobba med Svenskt Kött och det märks att allt fler kommuner börjar ta ett strategiskt grepp kring maten som serveras. Vi måste fortsätta driva frågan framåt eftersom vad vi äter spelar stor roll för vår miljö- och klimatpåverkan, säger Louise Pons, Senior Consultant och kundansvarig på New Republic.

Svenskt Kött är en varumärkesoberoende branschorganisation som ägs av Svenska Köttföretagen, Lantbrukarnas Riksförbund, Sveriges Nötköttsproducenter, Sveriges Grisföretagare och Svenska Fåravelsförbundet.

New Republic har i dag 16 medarbetare och kontor i Stockholm, Malmö och Jämtland. Uppdragsgivarna finns i hela landet.

För mer information, kontakta:

Louise Pons, Senior Consultant & Associate Partner New Republic
Mobil: 072-216 35 15
E-post: louise.pons@newrepublic.se

Elisabet Qvarford, vd Svenskt Kött
Mobil: 072- 714 18 13
E-post: elisabet.qvarford@svensktkott.se

30/10/2018

02/10/2018

23/09/2018

18/09/2018

16/09/2018

08/09/2018

05/09/2018

03/09/2018

19/07/2018

31/05/2018